Certificering

SchipperElberse heeft door de loop van de jaren goede contacten opgebouwd met verschillende exporteurs en handelaren van Crocus sativusbollen en telers van saffraan. We zijn de grootste Crocus sativus leverancier voor de Nederlandse handel en export. Kwaliteit, betrouwbaarheid en leveringszekerheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Gedurende het groei seizoen worden de bollen nauwkeurig geselecteerd met als resultaat dat onze bollen in de hoogste klasse worden gecertificeerd door de BKD, Klasse 1 Japan.

Biologisch

Op een deel van ons areaal wordt biologisch geteeld. Zowel de teelt als de verwerking en bewaring wordt gecertificeerd door SKAL, het betreft Europese biologische regelgeving die in Nederland door SKAL wordt uitgevoerd. Deze bollen worden uitsluitend geteeld onder SKAL voorwaarden en met SKAL certificaat geleverd.  Deze teelt vindt plaats in samenwerking met een professioneel biologische teler.

Hoogste kwaliteit

SchipperElberse heeft door de loop van de jaren goede contacten opgebouwd met verschillende exporteurs en handelaren van crocus sativusbollen en telers van saffraan. We zijn de grootste Crocus sativus leverancier voor de Nederlandse handel en export. Kwaliteit, betrouwbaarheid en leveringszekerheid staan bij ons hoog in het vaandel.

BKD

De BKD controleert deze landen eisen voor export naar het betreffende land en geeft na goedkeuring een fytosanitair certificaat af.

Vanuit onze nieuw gebouwde loods worden de bollen na de oogst ingepakt en klaar gemaakt voor transport. Voordat de bollen verpakt worden, worden ze uitgebreid gekeurd door de BKD Bloembollen KeuringsDienst en van een certificaat voorzien. Door de focus op kwaliteit te richten, kunnen de bollen in de hoogste klassering geleverd worden. (www.bloembollenkeuringsdienst.nl)